tisdag 29 mars 2011

Jag blir glad ...

... när människor visar framfötterna. När de inte tvekar att sälja sig. När de tar varje chans och griper varje halmstrå.På imdb.com kan man läsa om miniserien "Jakten på en mördare" från 1999. Även om det ligger där till allmänt beskådande, bara ett par ynka musklick bort, så är det antagligen inte så många som kollar upp "Jakten på en mördare". Detta för att vi troligen inte är så många som minns den, och de flesta av de som minns den ser väl inget skäl att minnas den tydligare.

Detta hindrar dock inte någon - jag har så klart ingen aning om vem, även om vissa antydningar görs när det byts till första person i sista meningen - från att försöka sälja in skådespelerskan Sara Key i detta obskyra hörn av nätet. Den enda review som skrivits av "Jakten på en mördare" ser ut så här i sin helhet:

Excellent for this wonderful actress Sara Key. It s a pity we don t see her any more. Productor and director have to engage her ! we can see her in some famous movies, especially Varuhuset, TV serial saw by many people. Actress of theater she still one of the best actress in Sweden. Remember her in "Don Juana"...incredible piece. You know her as an actress from TV-productions and from films as well as performing on the stage. For many the impact of serials like Varuhuset and Rederiet make them easy remember you, but as an actress the work as with Brustna Hjärtan and Strindbergsbarnet is what you hold as precious moments. I work mostly in Stockholm, Sweden, but also travel for interesting work and spend a part of the year in Europe.

Jag gillar att själv föreställa mig det scenario Sara Key - eller vem det nu är som skrivit texten - måste ha föreställt sig: att en castare, producent eller regissör som just sitter uppe i preproduktionen av en stor dramaserie, plötsligt grips av en obetvinglig lust att ta reda på vad Lars Ambles rollkaraktär i den där gamla miniserien hette nu igen (Staffan Arbman). Och när castaren ändå är inne på sidan så råkar han scrolla ner och se att jaha, Sara Key är visst en wonderful actress, nämen herregud, det är ju just en wonderful actress jag behöver för den här dramaserien, HENNE SKA JAG HA!

Från djupet av mitt hjärta hoppas jag verkligen att Sara Key har fått några knäck den vägen. Jag beundrar folk som gör sånt som jag aldrig skulle våga göra. Vilket inte nödvändigtvis betyder att jag skulle vilja göra det själv.

15 kommentarer:

Mange sa...

Och hon har klistrat in samma text på Beck, Rederiet, Silvermannen och sen orkade jag inte kolla fler. Respekt!

Fredrik sa...

Att döma av hennes CV har hon dock inte gjort någonting på hela det senaste decenniet...

Anonym sa...

Och en wikipediakommentar: "i like this actress! So good, it s a pity to don t see her again in some movies today." Vadan all denna märkligt bristfälliga engelska?

Simon sa...

Nästan exakt samma text finns på hennes hemsida. Där har hon dessutom samlat bilder, recensioner och youtube-klipp under rubriken "Preferences"...

Medelklassman sa...

Det här är fantastiskt. Och då använder jag det i ordets rätta betydelse.

Bäst på hennes sajt var ändå fotografierna. Av det urvalet kan man säga så mycket om en människa.

LH sa...

Vad hon har förfulat sig själv på sina "glamourmodell"-bilder! Jag minns henne som en het brud med "judisk" sensuell blick från Svenska hjärtan och varuhuset. Lite av en bohem. Nu poserar hon som nån sorts lyxhustru a´Solsidan.

David sa...

Och allt hon har gjort verkar ha varit på svenska, så varför i hela himlens namn är hennes hemsida på (halv)kass ENGELSKA?

Hursomhelst verkar marknadsföringskampanjen fungera på mig. Hur ska jag någonsin kunna glömma henne nu?

August L S sa...

Det lite vanskliga är ju om castaren, producenten eller regissören googlar på Sara Key och hittar hit. Regissören tittar på Wikipedia vem denne Kalle Lind kan vara och upptäcker att "I själva verket utgörs bloggen av långa initierade resonemang om, oftast daterade, svenska nöjesprofiler." Hur stor är risken att castaren, producenten eller regissören behöver en daterad wonderful actress?

Anders sa...

Hennes kontaktsida är också fin, med "kontaktinfo" på typ 12 olika språk. Men bäst är nog att hon har ett tidingsurklipp från en pjäs där hon var med som fick 2/5 i betyg av Aftonbladet. Kul att hon bjuder på sig själv helt enkelt.

Bengt sa...

Underbart desperat längtan efter nya uppdrag! :-)

Jag skrattade gott åt att "skribenten" byter från tredje person till första person i den avslutande raden...

/Bengt

petter sa...

Hon pratar engelska, lite franska, lite spanska och lite dans... :D

Anonym sa...

Du är en simpel mobbare. Plötsligt inser ser jag att du är en ängslig medelklassig medelmåtta som förtvivlat flinade vill få bekräftelse av omgivningen. En medlöpare som röstar på vänstern. "Castare", "preproduktion"

Pellejöns.

Och jag som hade dig som favorit.

/Sanna

Kalle Lind sa...

Sanna: det mesta i din analys är korrekt (simpel, ängslig, medelklassig, medelmåtta, förtvivlat flinande, bekräftelse, vänstern, "castare", "preproduktion", pellejöns). Mobbare värjer jag mig lite emot. Det kräver en mobb och en sån ser jag inte riktigt att jag leder. Medlöpare måste du nyansera. Vem löper jag i så fall med?

Tråkigt att du förlorat en favorit, men jag kan inte se att jag nånsin har sagt mig vara något annat. Var alltså bättre uppmärksam nästa gång du skaffar dig en favorit.

Mvh.

Anton sa...

Här ser ni användarprofilen och vad denne skrivit för andra recensioner.Hmmmm

http://akas.imdb.com/user/ur22230402/comments

anne branch sa...

titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com