söndag 8 maj 2011

Så var det med det lilla helgonet 2.0: vers 3.

Kupletten i Karl Gerhards anda - för att inte säga efter KG:s modell - fortsätter och fortsätter. Det tillhör genren att den aldrig tar slut. Det tillhör också genren att vara försmädlig - dock på ett finurligt vis. Finurligt blir det automatiskt genom att det rimmar.

Kamratposten vill ha en ansvarsfull boss
som lär våra barn att bete sig som oss
De tror sig förlora friskhetens färg
om bossen beter sig som Tommy Körberg

För kanske han på KP:s pysselsidor snart förmedlar
små knep som man kan göra med sugrör och med sedlar
På teveinspelning kan repliken ha spritts:
”Nu ska vi jävlar bli wild mina kids!”

Och kanske kan man inte vara star på Barnkanalen
om man tar in pulver via Polen och analen
Kanhända på offentlig toalett han gör reträtt
Så var det med det lilla helgonet


TILLÄGG: Lite oväntat blev denna gamla nyhet på nytt löpsedelsstoff samma dag jag tryckt på "publicera inlägg". Personen det handlar om har i samma veva gått ut med ett blogginlägg där han berättar sin version av förloppet. Jag vill understryka att min avsikt är att kommentera skeendet i stort, inte peka ut. Väl medveten om att skämtet ändå blir på hans bekostnad hoppas jag att kupletten ändå nånstans kan stå på egna ben.

6 kommentarer:

johabbed sa...

Vilken timing! Gissar att ärade herr Lind mår lite dåligt över att plötsligt vara sådär extremt aktuell här på bloggen. Även om det är i kuplettform.

En intressant övning åt andra hållet, så att säga, skulle vara att skriva battle rap baserat på fejden mellan Strindberg och Hedin, typ. Men det är nog en idé som gör sig bäst i teorin, till skillnad från kupletterna.

Urban sa...

Den här var nog den roligaste och tekniskt bästa hittills, om än den jag har störst problem med eftersom det varit en hel del pressetiska (eller motsvarande) problem med fallet.
Fast det ska man väl inte skjuta kupplettcharmören för.

U.J.

Kalle Lind sa...

Urban: jag håller med dig. Jag gjorde faktiskt några justeringar och skrev ett tillägg för att kanske räta ut vissa frågetecken. Man märker en påtaglig skillnad i verkningsgrad om man står i en källare och artikulerar för hundra pers än lägger ut det på elektroniska nätet, där det kan läsas av en miljon människor eller flera.

Anna sa...

Jag var helt säker på att du skulle rimma på Toss efter första raden.

Urban sa...

Tummen upp för retuscheringarna. Nu kan den läsas som att det egentligen är medias ängslighet som är problemet. Sedan kommer väl den inte bli huvudpersonens älsklingssång ändå men det är ju inte heller meningen.

U.J.

anne branch sa...

titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com