fredag 5 juni 2009

Nu blommar löken! Ännu fler finurliga memoartitlar!

Det är tur att man har vänner. Torsdagskvällen tillbringades i glada vänners lag: klubb Oslipat gjorde en specialare och lät mej, Marcus Johansson, Fritte Fritzson, Nisse Lind, Freja Hallberg, Jesper Rönndahl, Tomas Högblom, Erik Börén och Kringlan Svensson göra varsin akt i någon annans anda.

Det skrattades, faktiskt inte bara i hörnet där humorgänget a.k.a. kuksugarklubben stod. Det var gemytligt och festligt. Alla var roliga som fanken och allt material var nytt - vilket bara det gjorde kvällen till något utöver det vanliga.

Kringlan gjorde mej. Det innebar att han öppnade med att säja "goafton ungdomar" och sen pratade utifrån en biografi han läst. Det var väldigt roligt och dessutom folkbildande; inte ens jag gick runt och visste att Mikael Rickfors döpt sin dotter till Leakim.

Efteråt fick jag boken. Kringlan ville inte ha den själv. Han är uppenbarligen inte klok.

9 kommentarer:

Nisse Lind sa...

Fy för bövelen vad du bloggar fort! Det var inte en tre fyra timmar sen vi skiljdes åt. Du kunde, om du inte varit lite berusad, ha fliktit in att det faktiskt var en väldigt rolig kväll. Med råge.

Feedback66 sa...

Haha, den här boken verkar så sjukt tråkig. Kringlan har pratat om den i Pang Prego i P3 någon gång, vill jag minnas.

dr. No sa...

Dendär har jag faktiskt bläddrat i en gång, hos min svärmor.

Jag önskar dig mycket nöje, men hyser ärligt talat inte särskilt stora förhoppningar i den vägen.

Ozjeppe sa...

Mmm, även om Leakim är ett ganska fint namn på egen hand... så undrar jag ändå om det inte är lite narcissistiskt att döpa ett barn efter sitt eget namn baklänges.

Fritte Fritzson sa...

@Ozjeppe: Det var precis det som Kringlans spaning gick ut på, och på att Marie aldrig riktigt verkar ha förstått det...

Ozjeppe sa...

Är det sant... hur kan hon inte ha kopplat det? Minns hur jag reflekterade över det där redan när jag först hörde om namnet för många herrans år sen.

johabbed sa...

Marie Rickfors, via Kringlan (i Kalle Lind-gestalt), förklarar namnet så här:

Leakim betyder ungko. På isländska.

Kringlan sa...

Tilläggas kan väl, att hon antagligen måste ha fattat det, även om hon inte skriver ut det. Det gick väl without saying, om man ska uttrycka sig på amerikanska.

Jag försökte mest göra mig lustig.

mikkel sa...

Rockbjörnens folk är ett av mina absoluta favoritinslag i Pang Prego. I våras var det med spänd förväntan man laddade ner poddarna. Kul med en uppföljare!

Hittade för övrigt hit idag och trivs redan!