tisdag 3 mars 2009

En lapp på en stolpe.

Lustiga lappar är ju mer David Batras grej än min. Jag sysslar mer med obskyra gubbfakta. Därför är han mångmiljonär och inte jag.

Den här fascinerade mej dock. Den sitter på en stolpe vid ett övergångsställe utanför mitt kontor. Jag inbillar mej att det är klass 5B från en av de näraliggande problemskolorna som är på krigsstigen. Det som sätter igång mej är det metodiska i agerandet. Det är ingen impulsiv handling, ett hat som blossat upp i väntan på grön gubbe, en penna som hittats i fickan i stunden, utan allt är tämligen överlagt.

Någon elvaåring har snott åt sej frökens post-it-lapp, skrivit ner sin djupt kända uppmaning till parallellklassen och sen placerat lappen på vad som troligen ansetts vara ett strategiskt ställe. Så att 5A:arna vet vad de bör ta sej för.

Ett mönsterklotter på det hela taget: snyggt och prydligt, dessutom lätt att sanera.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Totalt orelaterat, men har du läst det här:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2533043.svd

Det är väldigt gubbigt...

/Per

Redaktör'n sa...

Sådana där meddelanden roar även mig, på en mur i mitt område stod en gång skrivit med sprayfärg "Fucktoys". Jag vet inte om det var meningen att det skulle vara ett ord eller två, men oavsett är det mycket roligt att fundera över vad konstnären menade. en bit vid sidan av stod det dessutom "operan" jag är inte säker på att den sista bokstaven var ett N men jag tolkade det så. Lägger man i hop de bägge meddelandena skulle budskapet kunna klarna lite.

Hed sa...

http://tjuvtittat.se
http://www.argalappen.se/

S. sa...

Under gymnasiet var jag och en polare dom enda medlemmarna Agnebergsgymnasiets egna “Skolkonspirationsgruppen”.

Vi kämpade för sanningen genom att sprida lappar och flygblad i korridorerna. Genom vårat enträgna arbete så lärde jag mig ett och annat om subversiv kommunikation men uppenbarligen har grabbarna vid den respektfyllda åldern av tio år lyckats bättre än vad vi någonsin gjorde.

Hats off liksom.

Oskar Forsgren sa...

När man spankulerar högra delen av Rådhusesplanaden ner mpt Rådhustorget i Umeå, tror det är när man passerat Mekka och nån klädbutik, står det tre ord skrivna med generisk, ganska snitslig graffiti-tag-textning:
HEMSK HEMSK DURTA
Det har satt många griller i mitt huvud.

Patrik sa...

När jag gjorde lumpen hade någon sprejat ner malajkompaniets tegelstensprydda fasad med bokstäverna: "MUK".