torsdag 15 juli 2010

En man med ett skägg firar sin födelsedag ...

... genom att ta ett kliv in i den verkliga nomenklaturan, The Hall of Fame, parnassen, gräddan, bloggvärldens motsvarighet till Noppes. Från och med idag kan man läsa mitt sommarblogginlägg jämte tänkvärdheter från Django-Bango-Bingo-Berra Rimfrostér, Baren-Morän, Robinson-Kruse och den intressantaste av systrarna Graav (som de hade hetat i MAD). Det gör man på TV4. Alltså inte i teven, utan på nätet.I och med att jag nu kliver in i den yngre medelåldern också officiellt har jag skrivit en text om yngre uschligare generationer. Jag är rädd att jag står för den.

Jag hoppas ni inser att det här är stort. För två år sen fick jag en tallrik och i år uppmärksammas jag på en av landets tio bästa tevekanalers hemsida. Födelsedagar värda att minnas.

15 kommentarer:

Kantarellkungen sa...

Jag gillar att läsa det du skriver för att det är roligt. Och att du gör dig lustig på personer jag retat mig på när jag var ung. Broman, Sjöström och Hyland till exempel.

Sen kan det vara kul att få reda på en del om gamla stötar som jag inte kände till också.

Du nämnde Jesus och Jean d'Arc på tv4-bloggen. Ska du skriva om dem? Bibeln är full av historier där en kompetent humorist kan utvinna massor. Tag storyn om talenterna eller Gomorra till exempel.

Kantarellkungen sa...

Glömde säga GRATTIS!

Kalle Lind sa...

Kantarellkungen: jag har gjort mej lustig på lagom hädiskt vis över Job och Mose (Människor det varit synd om) liksom profeten Elisa (Människor som gått till överdrift). Men egentligen tycker jag det är angelägnare att vara kättersk än att vara hädisk (som den gamla interna Monty Python-diskussionen om Life of Brian kretsar kring). Jag häcklar hellre den som tror på Adam och Eva än Adam eller Eva.

Kalle Lind sa...

Kantarellkungen: och TACK förresten!

Kantarellkungen sa...

Du har nog rätt i det. En aldrig så rolig kria om bibeln drunknar lätt i en hädelsedebatt.

Att ta upp Hyland, som jag tycker du gör på ett föredömligt sätt, är enklare. Även min pappa (80) gillar att du skriver om Hyland, av skälet att Hyland bevisligen fortfarande kan skapa god underhållning. Se där: evigt liv.

Dvärghundspossen sa...

Grattis på dej. Jag fyller faktiskt också idag. :-)

Anonym sa...

生命所經歷的折磨愈多,其所產生的奮鬥力愈大。............................................................

Filip sa...

Jag fyllde 25 i förrgår. Alltså går det att kalla mig åttiotalist. Jag och många av mina kompisar håller nog inte riktigt med dig när du beskriver oss som ointresserade av saker som hände för länge sen. Jag älskar onödigt vetande om saker som inträffade långt innan jag var född, gärna kryddat med en rolig twist. Därför läser jag också din blogg. Jag förstår självklart att du generaliserar, och jag kan delvis förstå din inställning till oss, men jag tror att du med det underskattar din publik en aning.

I födelsedagspresent fick jag bland annat Johan Hakelius bok med den talande titeln Döda Vita Män. Jag har aldrig riktigt gillat den mannen, men hittills har den varit klart över förväntan. Jag vet inte om du känner till boken, men jag tror att även du hade haft en viss behållning av den.

Tack för en fin blogg och grattis i efterskott!

Urban sa...

Detta hackande på utbytande av bokstäver har delvis varit berättigat men igår hade en knöcklig löpsedel förvandlat "Allt om Linda Rosings drömbröllop" till "Allt om Linda Risings drömbröllop". Det tyckte åtminstone jag var kul.
Fast visst, det hade väl kanske inte hållit måttet om någon hittat på det på arbetstid.

U.J.

Anonym sa...

你的部落格很棒,我期待更新喔..................................................................

That's what she said... sa...

Spana in nya humorbloggen som kommer resultera i galet många facepalms! Är du smartare än henne? http://twss.blogg.se/

Anonym sa...

人生有些波折,才能有些成長,所以不論順逆,凡是成長、成功的助緣,都應該心存感激。..................................................

liten sa...

alltså den här serien borde vara något i ditt tycke

http://svtplay.se/v/1845475/svenska_komediaktorer/carl-gustaf_lindstedt?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1837582/sb,p113439,1,f,-1

Anonym sa...

人生有些波折,才能有些成長,所以不論順逆,凡是成長、成功的助緣,都應該心存感激。..................................................

Sara sa...

Jag är också åttiotalist och jag håller inte heller med dig om att jag m fl skulle vara ointresserade av gamla gubbar. Jag har många vänner i samma ålder som har koll på gamla kändisar och har hört miljarder historier om hur det var förr. Det finns givetvis ett stort antal som inte bryr sig om sånt också, men det gäller de äldre generationerna med. De - mina föräldrar med vänner inkluderat - bryr sig inte ett smack om de lustiga typer som finns i dagens samhälle. Det är en annan typ av humor. Jag kan förstå att vissa inte orkar höra mer om tokfransarna som fanns förr. Eller höra bufflar köra samma gamla argument om och om igen. 80-talisterna börjar ta plats i samhället och skapa egna knasiga minnen och åsikter som vi kan förpesta de yngre generationerna med i framtiden. Dessutom är många 80-talister väldigt unga fortfarande, vilket betyder att du går omkring och stör dig på såna som knappt är torra bakom öronen. Såna som vill tycka rätt och hippt. Det är en åldersgrej. Om några år är det 90-talisternas tur att vara irriterande. Tycker ditt inlägg var i gubbigaste laget faktiskt.