torsdag 18 mars 2010

Anders Glenmarks felaktiga bandnamn.

Anders Glenmark är väl inte den hetaste producenten/artisten/skåningen som sjunger på hittepådialekt just nu, men det ska absolut inte hindra oss från att hacka lite på honom. Glenmark har ju aldrig varit ordens kung - "ingenting känns svårt/ för hon har blommor i sitt hår/ som bara jag kan se" ÄR ingen vidare text, och då skrev han inte ens den själv! - men extra tydligt blir det när man närstuderar vad han döpt sina bandkonstellationer till.På sjuttitalet sjöng Anders Glenmark i vokalgruppen Glenmarks - minst tre svensktoppshittar! - tillsammans med farbror Bruno Glenmark, syster Karin Glenmark och faster Ann-Louise Hanson. Är ni med? Gruppen hette Glenmarks och bestod av en Hanson. Och innan Karin kom med i skönsjungargänget också Lisa Linn.På åttitalet sjöng Anders Glenmark i gruppen Gemini - som betyder tvilling - tillsammans med sin storasyster Karin Glenmark. Ni ser temat?På nittitalet sjöng Anders Glenmark i gruppen GES - döpt efter sångarna Glenmark, Orup, Strömstedt. And I rest my case.

Tre fel av tre möjliga. Hattrick i konstiga gruppnamn. Och då har vi inte gått in på själva låtarna.

(Eget betyg till spaningen: stark 3:a för engagemang, 1:a för pricksäkerhet.)

18 kommentarer:

Niklas sa...

Glenmark, Eriksson, Strömstedt.. Inte så konstigt med GES då? =)

Även jag ger en svag etta för pricksäkerhet, men faktiskt fyra för engagemanget. Skulle själv inte ta i ett så tråkigt ämne som Anders Glenmark med tång!

Nonsensakuten sa...

Man får helt enkelt ta vad som GES.

Jurcerte sa...

Extra fånigt med Gemini var att de själva inte hade snappat det korrekta engelska uttalet (djemi-naj) utan använde nån sorts svengelska (jemmini).

Mange sa...

Jurcerte: Jag trodde att dom syftade på det latinska gemini, typ som stjärnbilden.

I övrigt är Glenmark ett skäggigt ämne så gott som något!

Yatsy sa...

Jag ger en 5:a för den fantastiska bilden på GES som övar stämmor med varsin gardinfrisyr

petter sa...

Minns när Glenmark, redan då inaktuell sen länge, för några år sedan i tågtidningen Kupé skyllde sin dåliga skivförsäljning på den illegala nedladdningen...

Anonym sa...

GOS hade varit ett rätt bra bandnamn.. låter ju mysigt...

Anonym sa...

Felet med namnet GES var väl snarare att man inte antog det betydligt bättre beskrivande SEG.

Tommy H sa...

Glenmarks, Gemini, GES? Bah!Sitting ducks if you ask me.
Nu vill jag se Hr Lind ge sig på något väsentligt.
På min tid vågade ingen kritisera C-G Hammarlund. Detta trots att han bara spelade en ynka pop-låt i varje program.
Nu är det dags att någon tar bladet från munnen, sätter ner foten och ställer skåpet på plats. Och denne någon skulle mycket väl kunna vara Kalle Lind. Men har han nerverna?

Petter B på Rostorp sa...

Äntligen! Självklart måste mannen med skägg ge sig i kast med C-G Hammarlund! Jag har väntat otåligt på detta sedan jag googlade honom för två minuter sedan.

Anonym sa...

Nej, snälla låt C-G vila i fred. Förövrigt tycker jag att det är taskigt att ge sig på Anders. Han är ju bra!

/Kenneth

emil sa...

ja, en stark etta.

Nonsensakuten sa...

Ett helt annat ämne som du säkert redan har koll på, Kalle: tidningen Vi Läsers reportage om den svenska censuren inom barnboksutgivningen. Nästan samtliga barnboksförfattare upplever att de fått ändra i sina manus; plocka bort saker som handlar om öldrickande, cigarettrökning och svordomar. Nutidens förlagsredaktörer (som torde vara i vår ålder eller något över, låt oss säga runt 40-45 år) har drabbats av en kollektiv moralism och politisk korrekthet som åtminstone jag upplever som helt barock...skulle vara kul att se dig ta dig an detta ämne, även om du kanske känner dig jävig som varande just barnboksförfattare.

Kalle Lind sa...

Nonsensakuten: jag förstår verkligen hur du funkar när du läser ett tramsigt inlägg om Anders Glenmark och associerar till barnbokscensur.

Hursomhelst - det du skriver låter makalöst intressant. Jag sitter mitt uppe i ett barnboksprojekt - en bok om barnböcker - och kommer antagligen att tangera den frågeställning du beskriver. Är det alltså senaste numret av Vi läser?

Nonsensakuten sa...

Kalle: Som jag fattat det är det senaste numret, nyheten lyftes upp av TT Spektra förra veckan. Å de brukar ju vara på alerten.

J-h:n sa...

När Janne Lööf och var på bokmässan i Göteborg i höstas beskärmade han sig över att förlaget censurerat en pinup-kalender från en bild av en bilverkstad i senare upplagor av barnboken "Örnis bilar". Jag kan förstå honom. Sånt trams.

Nonsensakuten sa...

En länk med anledning av barnbokscensuren:

http://www.aftonbladet.se/
wendela/barn/article6801257.ab

Blogger sa...

Hello Everybody,

Below are the most recommended Bitcoin exchange services (Bitcoin for Currency):
Coinbase: $1 minimum exchange
CoinMama

Get free BITCOINS with the best BITCOIN faucet rotator:
IACBit.org Faucet Rotator