måndag 14 juni 2010

En man med ett skägg går ner i Split.

Jag drar till Kroatien. Resten av familjen ser det som semester, jag ser det som ännu ett led i min inte-bara-vara-som-utan-rentav-bli-Myggan-Ericson-strategi. Näst revykupletter, cirkus och Ernst Rolf var ju Balkan Uno "Myggan" Ericsons stora intresse, vilket märks på hur jugoslaviska och albanska bonnkomiker fått oproportionerligt stort utrymme i hans nöjeslexikon (det här behöver jag egentligen inte skriva eftersom alla så klart redan noterat det).

Så medan resten av familjen bara svennebadar utan tanke på det förgångna, badar jag med vetskapen att en gammal nördig farbror vältrat sej i samma hav. Det gör naturligtvis min resa rikare och viktigare än deras.

19 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Nörd eller inte. I helgen var jag på SRF. Och som av en händelse låg din senaste bok där på matbordet i husvagnen. Så jag läste. Och läste. Och läste.

Du är helt fantastisk.

Det var kanske den största läsupplevelse jag haft sen jag läste DET av Stephen King när jag var tolv.

När det regnade ute och inte var nån sol så långt ögat kunde nå så kändes det som sommaren ändå tagit en plats i min mage i form av en varm och go känsla i magen som påminde om lite om en surrande liten humla.

Briljant tamejfan Kalle!

Nu har jag beställt dina böcker på Adlibris, men egentligen vill man ju ha dem signerade. Hur löser man det?

Under ett par timmar denna helg var du min hjälte och en riktig solstråle mitt i en eländig och regnig helg.

MVH,

Klaus

Mårten sa...

Det är ett stort hav, så det kan hållas för sannolikt att många nördiga farbröder badat i det hav du nu badar i.

Kalle Lind sa...

Klaus-Peter: tack för vänliga ord. Jag blir glad och generad.

Gällande signering så håller jag mej helst i Malmö och allra allra helst i mitt hus. Men jag är i Stockholm i början av augusti och ska till Bokmässan i slutet av september, så det är lite grann en fråga om var du bor. Annars kan du skicka böckerna till mej och så skickar jag tillbaka dem.

Nu till den stora frågan: vad är SRF?

Mårten: säkert så, men nu är det Myggan jag vill bli.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

SRF är Sweden Rock Festival.
Du hade ett gäng hängivna fans i den husvagn jag bodde i. Du har ju tidigare förekommit i min bloggrulle när jag skrev Tyskungen-bloggen, men den senaste tiden har jag slutat läsa bloggar. Nu kom jag ihåg hur fantastiskt även denna blogg är, så den åker tillbaks i läsalistan och jag ska tamejtusan lägga en länk till dig från min blogg på Allt om barn också.

;-)

Jag kommer antagligen åka på bokmässan, och är ofta i Malmö. Vi löser det på något sätt.

/Klaus

stephendedalus sa...

Det är alldeles för få människor som är Myggan Ericson nu för tiden.

Lawrence sa...

Haha. Jättebra Kalle att du visar hur stofil du är genom att inte veta vad SRF betyder. (Det visste inte jag heller och började fundera på vad det kunde vara. LRF? Någon säger att man kan altavista ord som man inte förstår, men det förstår jag inte heller...)

Erik sa...

Stockholm i början av augusti? Berätta mer....

Trevlig semester

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Just det.

Jag bor i Sthlm, så fältet står ganska öppet kan man säga.

;-)

/Klaus

Nonsensakuten sa...

Trevlig resa. Man är allt lite avis, vill gärna tillbaka dit.
En gång beställde jag i en banana split i Split till min sambos stora förtret. Hon tycker jag är tramsig (med viss rätt).

Spiring sa...

Hade jag varit Arne Hegerfors hade jag sett spjuveraktig ut och sagt nåt om den lokala TV-kanalen Split Vision. Nu är jag inte Arne och ser därför lika butter ut som vanligt.

Anonym sa...

我想獲得筆友在中國,有一個人餓了誰?

/Johan

嘉琬嘉琬 sa...

影音視訊聊天 台灣情色論壇 go2av免費影片卡通 666vl net 0951成人頻道下載 qq美美色網 ut13077視訊聊天 台灣kiss911 18成人免費a片 男人幫 成人網站-天天看美女 日本a卡漫 聊天室ut 5278免費影片 aa 片俱樂部 失敗論壇 影音交友mmshow tw av女優影片,aa片免費看影片 卡通aa片avdvd 美女交友thcmt vsbox色美媚入口 洪爺自拍走光貼圖 一對多視訊,美女短片免費試看 0204成人 視訊交友fireup 台灣kiss情色貼圖區 彩虹AV影音視訊聊天室 性愛日記 ez sex貼片區 aaa片免費看影片 aio小魔女自拍qk 免費試看成人片 g8mm視訊網 色妹妹a漫18 禁 免費視訊聊天 173 線上 aa 片試看嘟嘟 火辣視訊情人 av080下載 aa免費看影片 網愛 正妹百人斬飯島愛 情色sex520 ss369成人色網 免費a片線上看,卡通aa片免費看 aa的滿18歲影片 視訊-愛情館 八國聯軍成人 高雄視訊sexy girl34c 成人自拍色情avdvd 線上aa片試看嘟嘟

Anonym sa...

Instämmer med föregående talare!

Lasse sa...

Betyder det här att man under lång tid framöver tittar in på den här sidan förjäves om man vill ha nya inlägg?

Jo. sa...

Hittade precis din blogg, Kalle. Älskar den redan. Du är galet rolig. Ha en fin semester.

Sara sa...

Hej Kalle!

Detta är första gången jag kommenterar din blogg, trots att jag varit en trogen läsare i ungefär två år. Anledningen är att jag ser på kronprinsessbröllopet på tysk tv - tillfälligt bosatt i Berlin - och vem är kommentator och självutnämnd expert på Sverige om inte Walburga Maria Helene Elisabeth Franziska Habsburg Douglas!

Hoppas du har en fin semester!

玫友 sa...

Man proposes, God disposes...................................................................

Burislev Palmström sa...

Jag tycker det är fint att en av våra riksdagsledamöter är barnbarn till ett (blivande) helgon. Även om glorior inte direkt är ärftliga.

Gubben Far sa...

I Split glömmer du inte att titta på kejsar Diocletianus palats, väl? Myggan måste ha skrivit en del om det.