lördag 26 juni 2010

Malmö 3.

Efter tolv dagars bortovaro från den här bisarra stan som det är så svårt att inte tycka om sen man väl lärt sej knepen, anländer man till Centralen via Öresundståg och hoppar på en buss. Man ser att kommunen satsat på rejäla kartor på bussarna så att man faktiskt kan skaffa sej en bild av vart man ska åka - redan det egentligen för lättillgängligt och publikt för att kännas bekvämt i den gamla malmösjälen - och man blir extra glad när man zoomar in punkt F bland Malmös points of interest.Jämte ett skruvat höghus som man inte får komma in i, några grönområden och två torg med krogar är det tydligen vad Malmö anser sej ha att komma med: ett hus med poliser som håller efter stans alla tjuvar.

Det påminner om när Holger, flakmopedsföraren, korvätaren och papegojägaren i "Plötsligt i Vinslöv", blev tillfrågad i Sydsvenskan om vilka som är Vinslövs sevärdheter. Han svarade utan att fundera Folktandvården.

4 kommentarer:

Dvärghundspossen sa...

Åh, men glöm inte Ack-va-kul! (Gissar att det är ett helt vanlig badhus...)

Filip sa...

Haha!

Andreas sa...

Jag blir, som exilmalöbo, nyfiken på O. Vad står det? Swebank? Är det Swedbank som blivit felstavat, och räknas det som en av Malmös sevärdheter?

Anonym sa...

Andreas - Där står förmodligen Swedbank Stadium, det där nya stadiet som ligger granne med gamla Stadium.