tisdag 9 februari 2010

Avdelningen Bisarra Censuringrepp del 1: Five Keys.

Titta noga på bilden. Titta väldigt noga. Ta fram farfars gamla monokel och zooma in gylfen på killen till vänster. Där sticker ett pekfinger fram.

Plattan är från 1957. På den tiden hade människor snuskig fantasi. Folk med inflytande lät dra in hela upplagan. Varför? Jo, med fantasi gränsande till psykos kan man få fingret till en penis.

Det är naturligtvis helt orimligt att det skulle vara en penis. Five Keys är ju som synes fem svarta gossar. Skivbolaget Capitol tog det säkra före det osäkra och lät nån AD på bolagets omslagsavdelning sitta och airbrusha över fingret (”Älskling, vet du vad jag gjorde på jobbet idag? Jag målade över en fantasikuk!”) innan skivan kunde släppas ut på marknaden igen.

Jag tycker det är skönt att veta att människor a) har haft tid och b) lyckats fylla den.

5 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Tydligen reagerade ingen över att killarna står så förbannat tätt inpå varandra...

henkus sa...

Nonsensakuten: Du tänker "Tåget" eller?

Anonym sa...

Ingen fest är komplett utan "tåget"!

Anonym sa...

Jag läste inte så noga vilken kille man skulle titta på. Jag lät min blick svepa över alla. Min falkblick hamnade på kille nr 4 från vänster. Antingen ser jag mycket dåligt och har dålig fantasi men är det inte något som ser misstänkt ut där (på samma tema alltså)?

grandprix63 sa...

Haha!
Det här hade jag inte en aning om och då har jag ändå redigerat samma bild när jag gjorde en video till Five Keys "Dream On".

Låten kan lyssnas på här: http://www.youtube.com/watch?v=ZMBWytIv7V8