onsdag 23 juni 2010

Semesterrapportering.

Kort uppdatering fran Adriatiska havet med omnejd (ja, jag skriver pa utlandskt tangentbord och ja, jag associerar givetvis till Helmer Bryds Far jag kyssa dina lappar, Charlotte?). Vill inledningsvis kasta in brasklappen att jag semestrar och inte har krav pa mej att vara ett dugg satans rolig.Redan pa flygplatsen kunde konstateras att man inte kommit riktigt lika langt som vi fantastiskt jamstallda och duktiga och progressiva och sjukt bra nordbor. Vi har i alla fall slutat att kalla vissa saker for vad det i praktiken ar.Kroatiska ar lika enkelt som smurfspraket! Det ar bara att slanga in ett zka eller ett ski lite har och var sa blir man begripen!Ar inte detta varumarkesintrang sa vet jag inte vad som kan vara det. Forutom att flickan pa bilden ser ut nastan som Pippi sa heter hon nastan som Pippi. Karin Nyman (alltsa Astrids dotter)! Var ar du? Har finns ytterligare nagra miljoner du kan krama fram pa vad nan annan skrivit! Alltsa, den har bilden haller jag mej egentligen for god for att publicera. Den lamnar jag med varm hand at mina kollegor/vanner/brukare pa www.riketssal.se.

Se dar - det var vad jag upplevt under en dryg vecka med familjen. Jo, sa har jag sa klart last Bjorn Elmbrandts Hjalmar Mehr-biografi. Mer om den langre fram. Forsok harda ut sa lange.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det likt, men original-Pippi är ju rödhårig och har inte enorma bröst.

Anonym sa...

Hjalmar Mehrs fanklubb : http://www.facebook.com/group.php?gid=186061696485

kockajäveln sa...

haha underbar resa!:)

Tommy sa...

Spännande reflektion angående det kroatiska språket. Jag gjorde samma iakttagelse om det polska ditot vid ett besök i Krakow nyligen. Där kan man istället slänga in ett y i slutet av varje ord för att göra sig förstådd. Exempelvis såg jag skyltar för butiker som sålde "computery, laptopy, telefony". Smidigt.

Wulfahariaz sa...

Sjælv sitter jag med ett færøiskt tangentbord. En man med ett skæggs och Tommys analys av de slaviska språken påminner om hur Hergé jobbade nær han skapade syldaviskan i "Kung Ottokars spira".

Lawrence sa...

Se tips nr 3 och sprid detta vidare

http://svenskverkstan.se/mod/forum/discuss.php?d=8

/Lawrence