måndag 22 september 2008

Känn ingen sorg för mej, Anders Borg.

I Bonniers skånska inkarnation Sydsvenskan skriver man idag om finansminister Borg och hans nya spännande sexiga budgetpropp. I sej inget märkligt med det; det gör gissningsvis alla tidningar idag. Det anmärkningsvärda är hur man valt att illustrera artikeln på framsidan.

Man har valt en bild på Anders Borg där han ser ut som en idiot. Som Ernst-Hugo säjer om sin son i Veberödsmannen: "En riktig byidiot".

Det kan man kanske argumentera för att Borg alltid gör, i hästsvans och öronring och andra rockattribut från det tidiga åttitalet. Men jag är övertygad om att det måste gå att ta bilder av karln där han inte ser ut som om han just upptäckt ett UFO komma svävande i rummet.Olika associationer flimrar förbi - Berghagen på uppåttjack, clownen Krusty, en man som i fotoögonblicket får en spark på nötterna - men "idiot" är fortfarande den mest adekvata beskrivningen.

Jag är den siste att försvara något Anders Borg gjort under sin sorgliga vandring genom karriären, men här anar jag att någon på Sydsvenskan vill honom ont. Pressfotografer bränner alltid iväg femti-sexti bilder på ett bräde. Något foto måste ha visat vår finansminister från en vinkel där han inte ser ut som om han poserar bredvid Helt Apropå-gänget.

Bläddrar man framåt i tidningen börjar man tvivla. Kanske är det faktiskt en omöjlighet att få Anders Borg att se normal ut framför kameran? Samtidigt ger konspirationsteoridetektorn starkare utslag än nånsin. Sydsvenskan vill desarmera sin egen allierade - tidningen är så kallat oberoende liberal - och göra honom till driftkucku.Det är klart att det hade gått att publicera en bild av Anders Borg utan att powerpointen skriver honom på kinden.

Men Sydsvenskan valde inte att göra det. Tvärtom trummade dom bara in budskapet med starkare emfas: Anders Borg är en pajas.

Och samtidigt står en vuxen man som på fullaste allvar kallas Totto bredvid honom utan att texten nämner detta ens i en bisats. Sven-Otto lämnas helt ofredad medan Anders stolt odlade rockerstajl släpas i smutsen.

Jag tror att Anders Borg och Sydsvenskan har nåt otalt. Och hade dom det inte innan, så bör dom ha det nu.

8 kommentarer:

rikard sa...

På den översta bilden ser inte Totto ut att ha alla indianer i kanoten heller... Kanske har proletären köpt upp sydsvenskan men inte offentliggjort det ännu? Det skulle förklara sättet på vilket man förlöjligar den borgerliga regeringens representanter.

För egen del hade jag hoppats på att Walburga Hapsburg-Douglas någon gång skulle få vara med vid en dylik dragning, men hon kankse fick sina femton minuter iom Hej Domstols reportageserie om henne?

Kalle Lind sa...

Rikard: Walburga med dom många mellan- och efternamnen valsades nog färdigt i Hej domstol! Tror inte att det finns nåt att tillägga vad gäller det vansinniga katolska högerspöket.

rikard sa...

Jag kan inte höra hennes namn utan att tänka på intervjun som Ola gjorde med henne om hennes flygfält och alla andra dumheter kring henne. Börjar skratta bara vid tanken. Det är nog det bästa sättet att stoppa folk som henne, skulle jag tro. Härligt lag de har, moderaterna: Alfons pappa, Walburga, Anders Borg som ser ut som en förvuxen högstadieunge och så Totto som köpte sin examen.

mal the pal sa...

Ehum... Översta bilden föreställer ju uppenbarligen karaktären Gösta, känd & älskad från åttiotalsfenomenet solstollarna. jag saknar möjligen en tropikhjälm samt frugan Hjördis på bilden (Totto?) men annars så...

Calle sa...

Anders Borg har helt sålt ut alla ev. liberala idéer han än gång haft och är allmänt avskydd i borgeliga/liberala kretsar.

Har tom gått så långt att sossarna gärna vill att han ska sitta kvar när de tar över makten 2010:

http://www.folkbladet.se/NyHeTeR/artikel.aspx?articleid=4095873

Björn Fridén sa...

Är Littorin i full färd med att stjäla en tavla?

Sara sa...

"Är Littorin i full färd med att stjäla en tavla?"
Han har onekligen en äppelknyckarmin på bilden.

Lovisa sa...

Min första tanke den morgonen var varför anders borg sneglade så misstänksamt på mig från tidningen. Han har kanske något otalt med DN också..? Eller så kan karln helt enkelt inte bli bra på bild. Har haft för många som sagt "se naturlig ut nu, anders!" åt honom.