måndag 16 juni 2008

Inte för att jag vill skryta...

...men jag och min vän Valle Westesson var på fest med bl.a. Claes Ljungmark i lördags. Claes vem? frågar då den mindre vetande. Rolf Ryckert! svarar då jag och Valle i kör.

Ljungmark är en man med digert CV. Stockholms stadsteater, film, teve. För oss är han den parodiskt auktoritäre läraren Ryckert i Mats Wahls miniserie Klassliv, som gick som ett block i Bullen nånstans i brytningen åtti-nittital (finns givetvis på Youtube). Samma serie gav Kim Sulocki hans mer eller mindre välförtjänta genombrott.

Jag kan ha anat en viss irritation när vi för sjätte eller sjunde gången ville diskutera just Ryckert-rollen. Ljungmark lät antyda att han gjort roller som han var stoltare över. För att inte trampa någon oskyldig på tårna började jag istället berömma hans roll som sektledare för Ljusets barn i Rederiet.

Vi tror hursomhelst att vi skiljdes som vänner. Kvällen avslutades med en fotosession, där Ljungmark gör sin patenterade stoppa-in-Läkerol-gest. Känd från Rolf Ryckert-tolkningen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vem var det som var gymnastikläraren som på nån sorts uppvisningsdag förnedrades av sina elever med ramsan "Hur är fittan och hur är kuken"?

Redaktör'n sa...

Är det bara jag eller är Ljungmark, åtminstonde på den bilden, kusligt lik en annan herre från Hej Domstol- Hej Rymdentiden?

Jag menar naturligtvis Ola Norén.

Anonym sa...

Trampe: Var det inte Johan Rabaeus?

Anonym sa...

Annars är väl den nyare roll som man minns med Ljungmark den totalt störde Ove med sina pedofila böjelser och uggleglasögon i "Godmorgon alla barn" på TV häromåret. Genialt i en genial serie.

Anonym sa...

och samma claes ljungmark som asfull på GT nån gång 2007 i Örebro bestämmde sig för att "alla gillar att bli tagna på fittan", sagt och gjort, tuta och kör claes tog folk på fittan. yes he did.