onsdag 22 oktober 2008

Avdelningen för pysslingporr.

Det här är naturligtvis förkastligt ur en moralisk synvinkel. Som feminist och vän av småväxta måste jag naturligtvis ta avstånd från en film om hur en mycket kort dansk kille systematiskt plågar kvinnor. Usch och tvi säjer vi till denna sjuttitalssexploatering av allt som är spektakulärt och naket. Tacka vet vi Höga Visan.

Men det är naturligtvis roligt att en film lanseras med en tagline som: "Filmen som gav sadistiska danska dvärgar dåligt rykte!"

Och med en annan som: "Någonting är ruttet i Danmark. Han heter Olaf".

Och med en baksidestext som:

Han driver ett slitet vandrarhem tillsammans med sin mor. Utöver sin tillverkning av leksaker, sysslar han mestadels med sadism, droger och kvinnohandel. I vindsvåningen håller han ett flertal unga kvinnor instängda och nerdrogade. Han är världens mest ondskefulla dvärg och innan solen gått ner kommer han ha snärjt ännu ett oskuldsfullt offer till sin lya av syndafördärv.

Fast roligast av allt är nästan att regissören givetvis heter Vidal Raski. Det är precis vad jag förväntar mej att galna påtända misogyna sjuttitalsdemonregissörer ska heta.

3 kommentarer:

dr. No sa...

Detta var tamigfan det bästa du skrivit någonsin!

Vågen!

Anonym sa...

Exakt vad är det som är moraliskt förkastligt?
Detta tycks ju ge en fullständigt sanningsenlig bild av dvärgar och deras göranden. Varför försköna dessa små monster?

/Fru Prysselius

Ströbaek sa...

Roligt att det är en "2 disc edition"...