måndag 28 september 2009

Åberg valde rätt!

Det betraktas säkert som ofint i många kulturer att smygfotografera gamla Disney-diggare, men jag kunde inte hålla mej (dessutom ser han ju ut att vara fotograferad genom Täppas linser så jag kan nästan hävda att det inte är han).

Det har alltså varit bokmässa - jag såg Jahn Teigen! och M A Numminen! - och boken den gode Åberg håller i handen råkar vara skriven av en man med ett skägg. Och ja, han köpte den också. Så hans smak kan man rimligen inte klaga på.

TILLÄGG: jag har nu hämtat in från säker källa - helt säker, jag lovar! - att "Människor det varit synd om" var den ENDA bok Åberg köpte på HELA mässan! Som balans på skrytet kan nämnas att Herman Lindqvist lyfte upp boken, tittade på den, frynte med hela ansiktet och gick sin väg.

10 kommentarer:

Mats Andersson sa...

Kul! Alltid härligt att få läsa när folk med grund för det skryter lite om sig själva.

Anonym sa...

Är det inte Robert Gustavsson där längst fram? Han kanske försöker häva idétorkan?

Ron Obvious sa...

Jag hoppas att det är förlåtligt ty jag har själv en suddig mobilbild av herr Åberg från en bokmässa från förr. (Även om jag inte har publicerat den på internet där alla kan se den.)

Simon F. sa...

Att bli avfärdad av hovnarren Herman Lindqvist måste väl betraktas som första klassens beröm.

dr. No sa...

Wohooo!

Frank Bonnevie sa...

Men lade Lindqvist tillbaka boken?

Det Sociala Rummet sa...

skryt på du... jag önskar att jag själv fick ge ut en bok någon gång, skulle vara glad om vem som helst köpte den, till och med herman lindqvist. Som nybliven kulturvetarstudent känns framtiden oviss. Man får ju höra att man inte har någon framtid som kulturarbetare!

/Petra

Anonym sa...

Petra: Skriv en lika bra bok som herr Lind så ska det nog ordna sig! Jag har också nyligen köpt boken, dock inte på en glamorös bokmässa.

/Paul W

Anonym sa...

Förresten vore det roligt att få läsa en lindsk avhyvling av Herman Lindqvist (med familj, får man kanske tillägga. Hans dotter verkar vara mer än lovligt lillgammal).

/Paul W

Simon F. sa...

Det intressantaste med Herman Lindqvist är väl hans morfar, den lätt psykiskt sjuke anarkisten och poeten Leon Larsson. Hans dikter rekommenderas!