torsdag 4 oktober 2007

Mer trams att titta på.

SVT har nån finurlig idé att lägga ut några klipp från Hej rymden! lite då och då. Inte en gång om dan, inte en gång i veckan, utan just då och då. När webbmastern har en lucka i schemat.

Nu ligger det i alla fall sex inslag ute. Jag tror det ska bli åtta.

Lite kuriosa (OBS! nedanstående innehåller spoilers):

All jordens sport. Om ni tycker stavhoppssekvensen ser naturlig ut är det för att den är det. Eftersom jag inte bara spelar klant utan också råkar vara det, lyckades jag förstås få spetsen att fastna i marken och sen rusa med tarmpaketet före i... ja, vilken hastighet jag nu var uppe i. Det gjorde ganska ont. Faktum är att jag var helt övertygad om att tarmarna krossats. Och nej, jag har aldrig läst medicin.

Inslaget är för övrigt ett av ytterst få vi plockat med oss från piloten vi en gång gjorde till det här programmet. Då var det dock Valle som fick saker på kuken. På nåt vis kändes det ännu roligare. Tycker jag.

All jordens vapen. Också från piloten faktiskt. Skyddsglasögon ser roliga ut.

All jordens språk. Det är faktiskt en slump, men även bitar av det här är återanvänt från ett inslag jag gjorde i Hej domstol! Fast då utan strömbrytaren.

Så här i efterhand hade jag velat ha med ännu fler felsägningar: [dirigent], [kex], [kilo], [po:sitiv]. Jag kan inte få nog av att se mej själv få stötar.

All jordens sångtexter. Fyra exhibitionister, ett musikprogram, en green screen, en utsliten kostymör. Notera att jag inte bara saknar sångröst utan också rytmkänsla.

All jordens lekar. Biten om "E´ han dö?" ska vår gamle radiokollega Jesper Rönndahl ha all credd för. Han blev på riktigt nekad att ha det som ett återkommande inslag i sammanlagt fem radioprogram (Morgonpasset, ett annat Morgonpasset, Söndag hela veckan, Hej domstol!, nåt annat av dom tusen program han jobbat på). Jag ville lägga till en sak om Bergman eller Povel - "e´han dö?" "kuggfråga!" - men nån sa nej med tanke på att bägge skulle kunna dö i perioden mellan inspelning och sändning.

Nakenbitarna har som tidigare skrivits prövats på scen. Då var det Råland Ulvselius som fick ha klätterrep, golkläder, biodlarutrustning och dessutom vadarstövlar- naken. Jag för min del hade slips och portfölj och var naken. Sketchen/rna hette "Nakne Leif hos Rotary" respektive "Nakne Leif och hans fru Vibeke". Gastkramande dramer.

All jordens mode. Jag hoppas ni noterar att det är riktig radiokaka Sanna håller i, eftersom jag ägnade kanske en timme åt dom (kakao, socker, kokosfett, varva med mariekex, ställ i kyl). Hippiebiten är delvis ett lån från Mad:s Dave Bergh. Han gjorde den dock utan nån som helst ironisk undertext.

Purjolök-genom-huvet är en skämtartikel som märkligt nog aldrig fått sitt genombrott. När min gymnasieklass bestämde sej för att gruppera sej som Den sista nattvarden i fotokatalogen, bestämde jag mej i min adolescensförvirring för att istället ha en purjolök genom huvet. Slutresultatet blev ganska märkligt. Fast det konstigaste är varken jesustemat eller purjolöken, utan att den okänsliga fotografen ställde mej (1,92) bredvid en flicka som var s.k. kortvuxen. Det ser på riktigt ut som om hon sitter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Rymden! var ett väldigt (udda) roligt program. Det är inte mycket som får mig att gråta av skratt. Gillar speciellt återkommande klippet på Rico Rönnbäck när han går fram till kassan. Kommer ni komma till rutan?

Anonym sa...

Håller med Anonym.
Synd att programmet inte fick mera uppmärksamhet. Det hade det verkligen förtjänat.