onsdag 23 juli 2008

Bloggen börjar ge avkastning.

Jojo, man är numera Kultuuuurstipendiaaaat.

Hädanefter ska ingen komma och säja att "varför lägger du så mycket tid och kraft på att skriva om döda gubbar utan att du får nån annan utdelning än att du drar till dej ännu fler nördar än tidigare?"

Hädanefter ska ingen komma och säja "skaffa dej ett jobb och nej - att läsa Arne Weises memoarer medan du slöglor på Arbetsförmedlingens hemsida är inget jobb".

Hädanefter ska ingen komma och säja "kan du hämta grabben på dagis idag för jag har massor att göra på institutionen".

Från och med nu är detta ingen Privat Blogg. Det är en Professionell Blogg. En Prisbelönt Blogg. En Auktoriserad Blogg.

Jag betackar mej från och med nu från lågstatusläsare. Ska ni läsa En man med ett skägg så vill jag - beordrar jag - att det ska göras med vördnad. Jag vill att ni för varje artikel om Pekka Langer och varje ordkaskad om nåt pyttesmalt populärkulturfenomen ni egentligen inte bryr er om, ska tänka "åhå! Det där var minsann en stipendierad tankegång!"

Exakt vad stipendiet heter har jag faktiskt glömt, men han som skickade pengarna heter Anton och bör vara en trevlig prick.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Ha ha, det är ju K-Laz kulturpris! Grattis!

josephzohn sa...

Hahahahaha det är bara att skriva Grattis!!

Anonym sa...

Du är väl värd att uppmärksammas!

Du borde kunna vara aktuell för så många olika typer av utmärkelser...

Nisse Lind sa...

Du glömmer inte att redovisa detta för din revisor.

Anton sa...

Skönt att se att pengarna inte hamnade i fickan på en nyfiken anställd på postverket. K-Laz Kulturbidrag heter det mycket riktigt. Här kan ni läsa mer: http://enkelriktat.blogspot.com/2008/05/dags-att-dela-ut-kulturbidrag.html
Grattis igen!

Teg sa...

Bäste Kalle,

jag har följt din blogg ett tag med stor behållning. Det var mig därför en ännu större behållning då jag fann att du fått det mycket ärofyllda vandringsstipendiet K-laz Kulturbidrag. Detta är ett kulturbidrag som går från blogg till blogg. Den som får den får ge vidare den till en annan bloggare. Viktigt är att man ger pengarna kontant. Anton skickade dem på brev, det går naturligtvis bra.

Det var jag som fick pengarna först, och sedan har de gått vidare och vidare och det är kul att se att de inte stannar.

Så, njut av pengarna, och när du vet vem som förtjänar dem postar du det på bloggen. Det är lite kutym bland vinnare av stipendiet att skriva vilka tidigare vinnare som fått det.

Alltså, gör som Anton.

Och ett stort grattis, naturligtvis.