tisdag 8 juli 2008

Människor som gått till överdrift: Steffo Törnquist.

TV4 gillar som bekant att framställa sej som Den Stora Familjen (Addams, frestas man gärna att tillägga). I små vinjetter ser man Timell och Kirchsteiger hälsa på von Sivers och Magnusson i kulisser som väl ska föreställa TV4:s mysiga härliga familjära redaktionskontor.

Vid ett skrivbord sitter Steffo Törnquist - enligt egen utsago "lustjägare" och "njutningsapostel", bägge eufemismer för "självgod besserwisser". När Steffo inte försörjer sej på att vara dåligt påläst i intervjusoffan, ägnar han sej åt följande hobbies:

Åka Coronet 21:a (liten fin träbåt) i skärgården. Spela solon på Gibson Les Paul,
göra birdies på Fågelbro Golfb, dricka 17-årig Ardbeg, röka en Hoyo del Monterrey d-corona, köra nedcabbad Mustang -66:a och kela med hunden Millie (blandras).
(Allt enligt sitt manegementbolag.)

Tillika drygar han ut ("dryg" är f.ö. ett nyckelord i sammanhanget) sin månadslön med att kuska land och rike runt och undervisa diverse män med obefintlig självkänsla hur de ska avnjuta sin whisky, röka sin cigarr och till och med äta sina popcorn - för att dessa i sin tur ska kunna docera inför sin krets av ännu självkänsligare manliga kamrater.

Allt detta är yesterday´s news. Vad jag sitter och fnular på för dagen är det här med Steffos pipa. I TV4-vinjetterna sitter ju karln och röker pipa vid skrivbordet. Man får för fan inte röka inne på TV4! Och inte heller i den där studion som ska föreställa TV4.

Den här texten har en fortsättning. Den står att läsa i boken "Människor som gått till överdrift". Den finns i handeln från april 2010.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns obekräftade rykten om att Steffo inför en jul sålde sin bok "Njut" i TV4:s matsal. Den kostade då 200 spänn osignerad, och 225 spänn signerad.

Anonym sa...

Din blogg gör mig lycklig. Sluta aldrig!

Anonym sa...

sen är det ju väldigt underhållande att han så gärna vill framställa sig själv som en härlig piprökande kille som tuffar runt i en träbåt.

allt medan Coronet 21 faktiskt är en plastbåt. har han nånsin satt sin fot i den?

Medelklassman sa...

Tack för en härlig läsestund med genuint kvalitetsfylld TV4-kritik. Mer sånt.

Anonym sa...

"allt medan Coronet 21 faktiskt är en plastbåt. har han nånsin satt sin fot i den?"

Den kommentaren är ju värd ett inlägg i sig. Herregud vilken hjälte han är!

Var signar man upp för cigarrökarkurs med Steffo?