onsdag 11 februari 2009

Tävlingen avgjord!

Jag vill återigen be om ursäkt för att jag råkade slinta på "publicera nu"-knappen så att gårdagens pampiga 13.03-tävling låg ute och skvalpade några timmar tidigare. Det ska aldrig upprepas.

I övrigt får jag nog säja att tävlingen gick bra. I princip ingen svarade fel, om man inte ska vara kitslig och rätta de som har skrivit 1,2,3 när frågorna faktiskt var numrerade 1,2,2. Och att någon skrivit "Bengt Grivé", vilket bör vara en ost man kan köpa i Thailand.

Enbart män svarade, vilket antagligen säjer nåt om innehållet på den här bloggen. Påfallande många svarande rör sej i den mediala sfären, vilket främst säjer nåt om hur mycket tid man har över i den världen.

Rätta svar var alltså:

1. Åke Strömmer
2. Bengt Grive
2. Lennart Hyland
Några kommentarer ur den digra mejlskörden:

Om jag vinner så ge boken till den som kom näst först.

Förresten: upplysningsvis är det förbjudet att anordna lotterier i Sverige utan tillstånd från lotterimyndigheten, så om flera bidrag med rätta svar kommit in samtidigt (eller bara tillräckligt nära varandra i tiden för att det ska vara omöjligt för er att skilja dem åt) blir det med tanke på avsaknad av utslagsfråga svårt att kora en vinnare. Så ett tips för framtida liknande tävlingar är att ni inkluderar ett prestationsmoment, exempelvis en slogantävling eller tävling om att tipsa En man med ett skägg-redaktionen om något.

Imponerande nedsättande inställning till sina läsares språkliga förmåga de har på nu!:
"Redaktörn, här är anagrammen på tävlingssvaren."
"Bra Jönsson... Hmm 'Iggen Brevt'? Du, det här med anagram är nog lite för avacerat. Skriv bara upp bokstäverna i alfabetisk ordning. Och räkna dem för i helvete!"

På A svarar vi: Åke Strömmer, mest känd, i alla fall hemma hos mig, som låtskrivaren med "Susanna i badet" på sitt samvete ("där sitter jag och önskar att den handduken var jag")
Och på B svarar vi: Bengt Grive, i dag mest känd för sitt gästspel i Macken
Och på C kan vi inte. Men jo: Lennart Hyland. Mest känd?

Rätt svar:
1. Åke Strömmer
2. Nigger V Bet
3. Lennart Hyland
Lättöl.
/Carin Götblad
Rikspolisstyrelsen
Stockholm


Och tävlingens stolte, rörde och tacksamme vinnare är - Anders Ryman! Som dessutom lyckades med konststycket att vara först två gånger!

Paret Schulmans teveminnen - lustigt nog särskilt kretsande kring produktioner där paret Schulman själva var inblandade - kommer som ett brev på posten! (Och ja, jag har flera ex. Annars hade jag givetvis inte skänkt bort den.)

7 kommentarer:

Anders sa...

Jag är evigt tacksam och sitter nu rödgråten och hulkar av lycka.

Observera att frågorna är felnumrerade, däremot inte svaren på tävlingskupongen, vilken var den jag skrev av.

/Anders

Anonym sa...

Jag tvivlar på att Carin Götblad är en man.

För övrigt såg jag tävlingen för sent för att skicka in mitt svar (jag antog att en vinnare redan korats när jag såg den timmar efter starten). :(

Balloonfighter sa...

Jag hoppas att det kommer en ny tävling snart. Här tog man sig en frikostig sovmorgon och vaknar upp så pass sent att tävlingen är över.

Mycket frikostig sovmorgon.

Kalle Lind sa...

Anonym: jag tvivlar på att Carin Götblad, polischefen, verkligen deltagit i tävlingen. Särskilt som det skickades från en adress med ett mansnamn.

Anonym sa...

Kalle, det låter onekligen rimligt. :)

Hampus Eckerman sa...

"Åååh, Susanna, låt ditt fönster stå på glänt..."

En fantastisk låt, perfekt för allsång. Visste inte att det var Strömmer som gjort den.

Blogger sa...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals sent to your cell phone every day.

Start following our signals NOW & gain up to 270% daily.