måndag 10 augusti 2009

Kors i krösamoset! FLER finurliga memoartitlar!

Det här är förstås en klassiker. Så perfekt att den kunde användas som typexempel på högskolekurser i finurligt memoartitulerande. Och givetvis är killen från Göteborg ovanpå allt. Plus i kanten för att spökskrivaren frontas så öppet. Och givetvis för den dåligt kantklippta bilden av mästerhopparen himself.

Betyg för titeln: femma plus. Betyg för boken: fråga nån som har läst den.

P.S. Jag är f.ö. hemma från min Gotlandssemester. Det här inlägget är en s.k. "rivstart".

7 kommentarer:

Rävjägarn sa...

Hur gammal är den där boken egentligen? Den ser onekligen rätt billig ut och Sportförlaget är väl knappast lika prestigefyllt som Bonniers.

Pucko sa...

Vilken otroligt finurlig titel :) "Livet på den styva linan" hade även den fungerat bra.

Kalle Lind sa...

Rävjägarn: utgiven 1994.

petter sa...

Kalle: Med tanke på ditt ointresse för sport och intresse för roliga namn (dit även tyska namn, trots att de by default är konstiga, får räknas) vill jag påminna om Sjöbergs hopparpolare-/konkurrenter Carlo Tränhardt och Dietmar Mögenburg.

Jessica sa...

S.k fyndiga namn på memorarer tävlar i tråkighet med frisörsalonger. Kan sitta och reta upp mig rätt rejält på fenomenet.

Elle sa...

Sedan finns ju även Hyss och Allvar av Glenn Hysén, om vi nu ska snacka sport och göteborgare.

Urban sa...

Idag fick jag se biografin över Sven-Göran Eriksson. Den heter "Sfinxen från Torsby", en titel som enligt min ringa mening är far beyond finurlig - den är obegriplig.

Dagens bonus-(barn)boktitel är "Mumien som inte kunde sova". Jag har svårt att bedöma om det är planerat att den ska vara så rolig som den är.


U.J.