torsdag 27 augusti 2009

Nu börjar vi snacka!

I två års tid har jag hållit på och skrivit det ena triviala och gubbfixerade inlägget efter det andra. Det har gett mej tvåhundra spänn, inbjudan till Bergmanfestivalen, (eventuellt) ett mejl från Marianne Ahrne och sura blickar från familjen. Nu ser jag äntligen meningen, målet, poängen med detta Sisyfos-arbete.

Idag låg det ett recensionsex i brevlådan (mer korrekt låg det en postavi i brevlådan, vilket mest gör mej trött eftersom jag och min lokale tobakist alltid har samma diskussion om varför det står Kalle på paketet och Karl på körkortet, varför jag egentligen har styrt om alla beställningar till en annan tobakist en halv kilometer bort)! Någon har skrivit en bok! Och någon annan har tänkt att den vill jag säkert läsa! Och denne någon har rätt!


Klas Gustafson har tidigare skrivit om Beppe, Cornelis och Tage Danielsson. Och även om jag tyvärr bara kan känna hat för att han snuvat mej på min livsuppgift, så är han en utmärkt biograf: saklig utan att vara knastertorr, initierad utan att vara skrytsam, fascinerad utan att vara underdånig.

Nu har han skrivit om Monica Z så nu finns väl egentligen inget kvar att säja.

Men det fina i kråksången är alltså att jag slapp betala för en bok som jag annars hade köpt för 213 spänn från Adlibris. Och ja, ni förläggare som läser detta, ta det som en pik! Skicka vilken jävla bok ni vill till mej, helst om gubbar förstås, men jag läser det mesta som har bokstäver. Jag skriver i princip vad ni vill om ni bara skickar.

Och det gäller för övrigt inte bara förlag: har ni privatpersoner nån gammal Kar de Mumma-bok skräpande i hyllorna - skicka den till mej! Det kan vara nån av de åtti jag inte har! Eller nån annan bok! Vilken som helst! Hade ni ändå tänkt göra bokbål - sänd den till mej istället och bespara er de taskiga associationerna! Bara skicka! Det finns nån tom kvadratmeter i lägenheten och jag tror säkert att min son är redo att slänga lite leksaker för min skull. Ös på bara! Skicka böcker!

(Men stämpla helst inte "recensionsex" på dem. Då får man inte lika mycket för dem på antikvariat.)

8 kommentarer:

dr. No sa...

Gratulerar till framgången och välkommen in i de finaste av kretsar. Vi cykelbud kommer att ta emot dig med öppna armar.

petter sa...

Är du i Gbg lär antikvariatet vid Grönsakstorget fortfarande ha utförsäljnng (=20 kr boken). De hade massor av gubböcker, typ Tuss Hylands memoarer etc. Bara ett tips.

Olle sa...

Grattis! Jag har inte lika ofattande läsekrets som du, och har inte hållit på lika länge (snart ett år), så jag kan nog inte räkna med samma ekonomiska vinst som du. Men jag fick faktiskt en anteckningsbok med lite erotika på framsidan av mina sympatisörer på restaurang Berlin STHLM. Så nog lönar det sig att skriva. Keep it up!

dr. No sa...

petter: Antikvariatet vid grönsakstorget har nu minskat sina lokaler (därav utförsäljningen), och dragit ned på utbudet (pga utförsäljningen), så någon utförsäljning lär nog inte längre vara i kraft. Det är dock fortfarande ett väldoftande antikvariat med trevlig personal som inte behandlar cykelbud sämre än tv4-stjärnor.

petter sa...

Ja, det här var ju säkert en vecka sen, så utförsäljningen kanske är slut...

Gubben Far sa...

Och var detta alltså hela recensionen?

Kalle Lind sa...

Gubben Far: första recensionsdag är först 17 september. Jag gissar att jag är belagd med munkavle.

Gubben Far sa...

Äsch. I BTJ-häftet som jag läste i dag är boken redan recenserad.