onsdag 25 augusti 2010

Skryt och skräpp ...

... är som vi alla vet en av de etiketter som Åke Cato använder på sin blogg när han vill påtala att nånting han gjort uppskattats. "Skräpp" är gammelskånska för skryt, uttrycket betyder alltså "skryt och skryt" (jfr "punkt och pricka", "nöd och näppe", "rim och reson").

Här kommer så mitt skryt och skräpp: i söndags gjorde en man med ett skägg sin debut i de seriösa nyhetssammanhangen. Teveprogrammet Agenda sände ett inslag om satir och humor i politiken - de satiriker som syns i bild är Peter Settman, Rachel Molin och moi.

Den intresserade kan se några extremt lösryckta bitar ur de inslag jag gjort för det kommande valteveprogrammet "Elfte timmen", där jag på tre minuter går igenom respektive riksdagspartis historia. Bläddra fram till cirka 23:51.

Den som är mindre intresserad av mej och mer intresserad av dumheter kan höra hur Jimmie Åkesson försöker framställa sej som kvinnornas härförare (de första elva minuterna) eller hur Bengt Westerberg vill ha det till att Jan Björklunds burqa-utspel inte skulle spela Åkessons gossar i händerna (15:10).

4 kommentarer:

Medelklassman sa...

Ja, vad sa Bengt egentligen? Har det brunnit i huvudet på honom på gamla dar? Vad hände med grejen att lämna soffan när Ian och Bert kommer in? Gäller inte den längre?

För övrigt kände jag igen dig. Direkt. Roligt.

Kantarellkungen sa...

Vill bara tillägga:
ordning och reda
kort och concis
lugn och ro

Wulfahariaz sa...

Settman? Satir?

Greger Forssblad sa...

Skryt, skrävel och skroderande