tisdag 11 mars 2008

Nils Petter tolkar tidens tecken.

"Hmmm... Visst blottar jag mer kranium nuförtiden? Kan det vara ett tecken på att hår inte är så hippt längre? Och visst kissar jag i mycket kortare strålar? Kan det tyda på att 2008 är Den Förstorade Prostatans År? Och dom där gamarna på fönsterblecket - kan det tyda på en revival för fåglar? Och den där magre mannen i kåpan med det gammaldags gräsklipparverktyget som knackade på häromsistens - tyder det på en återgång till gamla tiders jordsbruksredskap? Hmmm... Får ta och skriva en krönika. Var är nu min gåsfjäder?"

4 kommentarer:

Anonym sa...

hmmm... kastar du inte sten i glashus när du hackar på gamla gubbar, du din gubbewannebe ;)

Kalle Lind sa...

Njä, rent formellt gör jag ju inte det eftersom min prostata fungerar hyggligt, men jag hajar poängen.

Men visst finns det en humor i rubriken, oaktat hur många års gediget kulturkunnande N-P har i pajpen?

Jag vet att vi alla ska bli gamla och en dag ska man själv pilla skorporna från liggsåren etc, men det finns nåt i sej komiskt i sammanställningen Jättegammal man-Fingerspitzgefühl för Zeitgest. Med åren kommer noralt en viss perspektivförskjutning där ens ögon för subkulturella nyanser helt sonika grumlas.

En människa vid Sundgrens ålder gör normalt iakttagelser som att "jag noterar att ungdomar nuförtiden inte bär hatt till vardags" och "det lär nufötiden finnas speciella lokaler där man samlas för att lyssna på förinspelad musik".

Jag säjer inte att Sundgren är på den nivån, för det är han inte. Men så här: ålderdom ger kanske många gånger visdom och insikt, men kanske inte just sinne för tidsandan.

Anonym sa...

oja, det är humor, tyckte det var kul

Jag var bara orolig för att kultureliten (i Hr Sundgrens ålder) skulle ana en blotta och slå till hårt och skoningslöst.

Som om kultureliten (i Hr Sundgrens ålder) skulle läsa bloggar förresten... insåg just hur dumt mitt resonemang var

Gonatt

Anonym sa...

Glad att jag hittat din blog. Fortsätt!