tisdag 20 maj 2008

Niklas' cup of Tua.

Jag tillhör naturligtvis inte skvallerpressens tillskyndare, lika lite som jag är en förespråkare för död hud, men har tuffat på i en tillvaro där dess existens haft ganska liten inverkan på min. Jag har fnissat till på nån pizzeria när jag läst en helt seriös insändare i Se & hör där en man berättar att han badat bastu med Hans Majestät och att majestätet såg "helt vanlig" ut naken!

Det leder till många följdfrågor: exakt vad hade insändarskribenten väntat sej? Och exakt varför valde redaktionen att publicera just den insändaren? Hur usla var de insändare de valde bort den veckan?

Men som sagt: bortsett från de funderingarna har skvallerpressen aldrig haft nåt med mitt liv att göra och har därför aldrig stört mej. Men så är jag ju inte heller Niklas Strömstedt.

På sin blogg (jo, han har en sån, vilket faktiskt gör mej och Strömstedt till kollegor!) återger han ordagrant en konversation med Se & hörs Tua Lindström (som lär vara ett riktigt namn).

Det är jävligt roligt. Särskilt som de ju så klart känner varann och har järnkoll på varann. Jag ler som infamast när Lindström försöker ta sej bort från ämnet genom att berömma Niklas för hans mammas (Margareta) och systers (Lotten) senaste böcker.

Sen är det så klart spooky att jag av en slump springer på den här bloggen just som jag läser pappa Bo Strömstedts memoarer "Löpsedeln och insidan". Ett meddelande från andra sidan? Eller åtminstone från familjen Strömstedt? Vad är det i så fall de vill mej?

3 kommentarer:

Medelklassman sa...

Jag tycker det är spooky att Niklas skriver så pass dåligt när han ändå har Bo som pappa. Men Bo kanske är usel på gitarr, vad vet jag?

Pseudonaja sa...

En lätt surrealistisk upplevelse var att höra makarna Bo och Margaretha stämma upp i en liten sång tillsammans i något TV-program för 10-15 år sedan.

Ingen av dom hade någon speciellt njutbar röst, men det som stack ut var att Margaretha mullrade i understämman medan Bosse pep fram överstämman. Det lät… annorlunda.

Anonym sa...

haha, roligt när hon stryker under hur ointressant han är inför pressen och att han borde sluta träffa snygga tjejer för att undgå falska rykten.

Snitsig ordvists du fick till i rubriken!