torsdag 13 november 2008

Glädje genom World Wide Webb.

Man blir glad över bloggläsare som tipsar en om Åke Catos blogg och nu senast Nick Borgens vägmatsrecensionsblogg. Man blir ännu gladare när man konstaterar a) att Nick Borgen alls är i livet, b) att Nick Borgen är väldigt engagerad i vad han äter på turné, c) att Nick Borgen använder ett betygssystem med 1-10 "Nickar", d) att Nick Borgen ibland får ur sej stycken som detta:

Maten på Mallorca varierar. (som tur é) Själv älskar jag lam och detta utmärkta kött är spanjorerna specialister på. Tyvärr finns stortsätt bara svenska, norska och engelska restauranger i Magaluf. Ganska trist. Skall du äta spanskt måste du ge dig ut av turistorterna.

och detta:

Testa golfen, (huuuu, inget för nybörjare en traumatisk och mentalt skräckinjagande upplevelse.)
Ha, ha, ha! Va' inte rädd.
Golfbanan är otroligt rolig att spela...


- och e) att detta inte hindrar Nick Borgen från att skriva en roman! Och att den boken handlar om en kvinna som upptäcker att hennes morfar överlevt Gulag och som "med hjälp av en avhoppat rysk professor" får "kontakter på insidan järnridån och börjar en resa som blir till ett äventyr utan motstycke".

Men allra gladast blir man förstås över hur enkelt och geschwint man kan ladda ner Nick Borgens insjungning av Ruby Tuesday.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som trodde att Nick Borgen inte kunde skänka mer glädje än han redan gjort...
Fyndigt namn till inlägget!

Anonym sa...

Nick Borgen ger jag fan i men det var strålande bra att få span på Åke Catos blogg. Nu kan jag skriva där också och kalla mig för Putte Pojken.

dr. No sa...

...avdelningen "sparka på dem som ligger"?

stålar sa...

Tack, din blogg är nu mitt nya favoritbokmärke. Tills jag ordentligt kollat in Åke Catos åtminstone.

Det kan väl diskuteras om Nick Borgen ligger?

Kalle Lind sa...

Dr No: så jävla mycket ligger väl inte Nick Borgen? Att döma av hans hemsida är han alive and kicking? Dessutom sparkar jag inte. Jag blir på riktigt glad varje gång jag tänker på Nick Borgen.

Anonym sa...

När till och med titeln på en bok är felstavad (jag förutsätter att soldaten är en man) vet man att det ligger illa till! Underbart dåligt!

/Paul W

dr. No sa...

:D

Det är naturligtvis dumt och elakt av mig att hävda att Nick Borgen ligger bara för att han är en romanförfattare som inte kan stava och likt förbannat blivit känd för låten "We are all the winners". Han är ju säkert en hjälte för den berömda ironiska generationen som de talar om så mycket på TV.

Jag ber tusen gånger om ursäkt och lovar bot och bättring - till att börja med ska jag gå och köpa Nicks bok.

Anonym sa...

Aj aj aj, partajajaj.

Anonym sa...

Du lyssnar på Radio Loppis med DJ Conny bakom mikrofonen!

Anonym sa...

Utan denna blogg hade jag nog aldrig upptäckt Åke Catos fantastiskt välskrivna och underhållande blogg.

Jag uppskattade alltid hans krönikor i Aftonbladet, och upptäckte med förtjusning att han i bloggen, likt i sina krönikor, kallar sig för "spalten"!

En av de mest mångsidigt begåvade underhålls-skäggen i Sverige, utan tvekan.

Anonym sa...

Jag har läst boken och förstår nu intelligensnivån hos de som kommenterar här...
Lågvattennivå! Boken handlar just om en kvinnlig soldat men det klarar förmodligen inte era hjärnor att konsumera. Eller också visar det på ert totala ointresse för fakta. Att Borgen ligger är också en löjlig kommentar. Har sett hans konsert två gånger det senaste året (2011) och han är en glimrande musiker, sångare, komediant och artist. Synd att ni missat detta… men det kan kanske bero på att ni absolut inte har engagemang för bra artister…er fallenhet ligger i att slänga skit eftersom ni förmodligen lidar av den svåra sjukdomen ”avundsjuka”.

En som dömer det man ser och hör och aldrig fäller utslag utifrån okunnighet.