torsdag 6 maj 2010

Tryckfelsnisse-Strix.

Viktigt kungörande: det verkar som om det i den nyss utkomna pocketupplagan till "Människor det varit synd om" fallit bort några fotnoter. De flesta av dem innehåller bara hänvisningar till olika teveprograms sändningstider, så man blir inte direkt blåst på nåt viktigt ("viktigt" är över huvud taget ett starkt ord i sammanhanget). Jag frågade min käre formgivare vad som skett och fick ett långt mejl som jag tror handlade om QuarkXpress.

Hursomhelst: du galne människa som köpt boken och sitter som Mandela på Robben Island och törstar, i hans fall efter vatten, frihet och rättvisa, i ditt fall efter torra fakta, får gärna mejla mej: lagomtjock@yahoo.se. Jag skickar då ett dokument med samlade bortfallna noter.

Rätt måste få vara rätt.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag vill inte strö salt i varbölden (eller jo, annars skulle jag inte skriva), men i nya boken har jag hittat nåt som måste vara ett korrfel. Om inte annat för att meningen börjar med liten bokstav. På sidan 93, i kapitlet om Lou Reeds päron, kan man i slutet av andra stycket läsa "femtitalet människor hade en stark tilltro till elektricitetens förmåga." Det är ju en väsentlig skillnad på femtitalets människor i stort och ett femtital människor. Jag tycker det är helt rimligt att det smyger sig in sånt på nåt enstaka ställe, men som du själv säger: Rätt ska vara rätt. För övrigt vill jag tacka för en mycket underhållande bok. Tack för en mycket underhållande bok!

Kalle Lind sa...

Lasse: du häller snarare Salubrin i sår - det luktar, det svider, men det hjälper. Meningen du hänvisar till har väldigt märklig syntax, men jag antar att du ändå begriper av sammanhanget i stort att det är 1950-talet som åsyftas. Får åtgärdas till eventuella nytryckningar.

Walker sa...

Blir det någon ljudboksversion av "Människor det varit synd om" och övriga böcker i serien?

Anonym sa...

Jag köpte tre stycken av pocketboken, behöll den ena och gav bort de andra, man har ju hört att ett gott skratt förlänger livet så nu har jag/du frikostigt bjudit två lyckliga själar på 48 extra dagar av liv. Hurra. Och när jag upptäckte att det fattades några fotnoter/notar/nötter gjorde jag det enda logiska: jag hittade på ett par dylika själv och satt o fnissade för mig själv. *kreativ*.

Tack för en bra bok, ska undersöka den andra boken nu! /Bibliotekarien

Anonym sa...

Nice post ~ 3Q..............................................................

Anonym sa...

Jag har skrattat elakt (och högljutt) åt innehållet i din senaste bok. Inklusive partiet om Gärdestad/Upashani.
Är jag en ond människa?

/Björn