fredag 22 maj 2009

En man med ett skägg firar folkfestvecka! Del 5: Porslinsfestivalen i Lidköping.

Det här kan vara det roligaste jag sett.

Den ena bilden föreställer en Herkules-aktig man med bar överkropp och tävlandenummer som oerhört sammanbitet drejar en lerkuk. Bakom honom står en farbror med sax, redo för akut kastration om nåt oförutsett inträffar.

Den andra bilen föreställer en lastbilschaufförsaktig man med bar överkropp OCH skinnväst OCH tävlandenummer som lika sammanbitet drejar en annan lerkuk. Framför sitter människor och tittar på.

Det finns en sublim nivå i det här, en humor som står ovanför de gängse begreppen, en närmast utomkroppslig, transcendental komik. Det heter Porslinsfestivalen! Det är i Lidköping (kanske går det att uppfatta texten "Porslinsstaden LIDKÖPING vid Vänern" på haklapparna)! Det är män med lerkukar! Allvarliga män med lerkukar! Sjukt koncentrerade män med lerkukar! Och lika koncentrerade män som tittar på de sjukt koncentrerade männens lerkukar!

Som humorist försöker man skapa såna här moment. Det går inte. Man kan inte komma på att sätta på en hårfager keramiker världens kortaste shorts och sen låta honom se ut som han har svår förstoppning medan han drejar en halvmetersballe. Där når fantasin sina begränsningar. Det GÅR INTE att hitta på nåt lika roligt.

Man måste vara ödmjuk och blotta sin nacke inför det som alltid alltid kommer att vara roligaste som finns: gravallvaret.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tror att det nog GÅR... men med den viktiga reservationen att det i så fall inte alls skulle uppfattas som roligt, utan snarare som ett alltför krystat ('lite crazy') försök till humor(isik). D.v.s. Töntigt, på gränsen till det tragiska.

Men som gravallvar, så är det nog set roligaste jag sett på ett bra tag - Satte kaffet i vrångstrupen faktiskt. (Och tur var väl det, då det annars hade spottats ut över datorn.)

//Majki

Anonym sa...

Ursäkta stavningen btw.

//Majki

Redaktör'n sa...

Är det inte självaste Fred Ward på andra bilden? Jag vill tro det.

http://koziorozce.pl/wp-content/uploads/2009/02/fred-ward.jpg

Kattenisoffan sa...

Får man så där snygga överarmar av att kladda med lera? Ska nog tvinga min make att gå en drejkurs.

Anonym sa...

Är det inte Björn Borg? Mannen med stenen på Stångaspelen (del 2 i serien) ser också ut som Björn.

Sofie sa...

Hahaha, underbara bilder och du skriver fenomenalt underhållande. Men sen när flyttade Lidköping till Vättern?

Huskorset sa...

Har du sett det här?

逆円助 sa...

さあ、今夏も新たな出会いを経験してみませんか?当サイトは円助交際の逆、つまり女性が男性を円助する『逆円助交際』を提供します。逆円交際を未経験の方でも気軽に遊べる大人のマッチングシステムです。年齢上限・容姿・経験一切問いません。男性の方は無料で登録して頂けます。貴方も新たな出会いを経験してみませんか

精神年齢 sa...

みんなの精神年齢を測定できる、メンタル年齢チェッカーで秘められた年齢がズバリわかっちゃう!かわいいあの子も実は精神年齢オバサンということも…合コンや話のネタに一度チャレンジしてみよう