lördag 23 maj 2009

Subliminala budskap i barnkulturen! Del 1: Alfons pappa och kärnkraften.

Ibland flyger fasen i nån av våra nyliberaler som plötsligt kommer på att den där jäkla statstelevisionen minsann är genompolitiserad och såssialdemokratisk och kryptokommunistisk och jättetaskig. Och inte minst de där jämrans barnprogrammen!

Våra vänner nyliberalerna skapar bloggbävningar och går upp i falsett och droppar fortfarande Vilse i pannkakan (sänt 75) och Kapten Zoom (sänt 76), kompletterat med en kosmonaut i ett avsnitt av Vintergatan (tokpopulär teveserie för låg- och mellanstadiekids, helt okänd av hela övriga samhället).

Här får de lite vatten på kvarnen och bensin på brasan: Alfons pappa röstade nej 1980!

7 kommentarer:

Feedback66 sa...

Haha, nyliberaler alltså.

Anonym sa...

Kul.

Men du menar alltså på fullaste allvar att det inte gått att ana socialdemokratiska tendenser på SVT sedan slutet av 70-talet (då tokvänster var mer regel än undantag i största allmänhet) utan att vara en såndär typ som ser kommunister i varje buske? I wish!

/Paul W

Kalle Lind sa...

Paul W: lett under tretti år av moderaten Sam Nilsson, med galjonsfigurer som Siewert Öholm (högerkristen) eller Lars Adaktusson (allmänhöger) eller KG Bergström (moderat) eller Olle Stenholm (pinne-i-röven-konservativ) så tycker jag att ryktet om SVT:s vänstervridning varit betydligt överdrivet.

Man kan alltid dra fram exempel. På det ena likaväl som det andra.

Sen är väl hela public service-tanken på sitt sätt ett socialdemokratiskt tänkande. Särskilt på den tiden när inga konkurrenter tilläts.

Heliotropen sa...

Heja Alfons pappa!

Anders sa...

Hahaha http://www.youtube.com/watch?v=rtMAQRofRK0

逆円助 sa...

さあ、今夏も新たな出会いを経験してみませんか?当サイトは円助交際の逆、つまり女性が男性を円助する『逆円助交際』を提供します。逆円交際を未経験の方でも気軽に遊べる大人のマッチングシステムです。年齢上限・容姿・経験一切問いません。男性の方は無料で登録して頂けます。貴方も新たな出会いを経験してみませんか

精神年齢 sa...

みんなの精神年齢を測定できる、メンタル年齢チェッカーで秘められた年齢がズバリわかっちゃう!かわいいあの子も実は精神年齢オバサンということも…合コンや話のネタに一度チャレンジしてみよう