fredag 2 oktober 2009

Nämen! Nu blir det så fnoskigt att jag vet varken ut eller in! ÄNNU en finurlig memoartitel - och det är inte ens en memoarbok!

Ja, ni hajar vitsen. MFF har blå tröjor. Lina Sandell skrev "Blott en dag". Put your hands together ...

Fullt medveten om att detta inte är en memoarbok - den är skriven av journalisten Mats Weman och inte av ett helt jämrans fotbollslag - så hamnar den ändå i den legendariska bloggkategorin Finurliga memoartitlar. Förutom att det inte är memoarer, så uppfyller titeln så på pricken alla andra kriterier på en finurlig titel: ordvits/ ordlek/ ordvrängning (blott - blått), syftning på nåt typiskt för personen/ laget (blåa tröjor), referens till nåt gammalt mossigt kulturellt (psalm).

Och som grädde på laxen blir dessutom det sammanlagda resultatet av ordlekandet - Blått ett lag - bara konstigt. En pärla i genren! Gott jobb, Mats!

3 kommentarer:

Dvärghundspossen sa...

Ja... det blir ju liksom ingen riktig mening...? "Blått en dag" hade varit en ordvits, men "blått ett lag" - där tänkte dom väl ett varv för mycket.
Det är väl annars en typisk sportjournalist-grej med extremt krystade ordlekar.

Gustav sa...

Dock vill jag påpeka att Björn Hellberg var före med denna titel då han skrev "Blått ett lag i Halmstad" om Halmstads BK.

Clas sa...

Man kan ju också tänka sig "Blott en lag"; En bok om sillinläggningar.